Blokkjede – hva skjer med banken?

Hver dag går det millioner av overføringer mellom privat personer og mellom bedrifter, alt dette går via en bank. Det som nå har skjedd er at vi har en blokkjede, som gjør at behovet for banken blir borte, plutselig trenger man ingen tredjepart lenger. Det som er med en blokkjede er at de to partene kan koble seg direkte sammen, uten hjelp fra banken.

En blokkjede er en flere blokker som inneholder forskjellig informasjon, istedenfor at informasjonen for eksempel ligger i banken. Hvis det nå oppstår en endring så trenger man ikke å sende den nye informasjonen til de som trenger det, fordi den ligger allerede i disse blokkene av informasjon, hvor partene som trenger informasjonen blir informert hvis noe endrer seg.

Det fungerer altså på den måten at hvis man bruker kryptovaluta i en transaksjon, så vil blokkjeden lagre all informasjon og alle detaljer om den kjeden. Det vil si at man også ikke kan bruke samme valutaen om igjen, etter at den har blitt brukt allerede.

Det som er oppsiktsvekkende med denne blokkjeden er at den fungerer på alle typer transaksjoner som inkluderer verdi, som penger, eiendom og varer. Dette gjør at teknologien kan brukes til så ekstremt mye innen økonomi.

Det er ingen tvil om at denne type teknologi vil være med på å forme vår økonomiske fremtid, men så er det også litt sjarm å dra til banken!

2 kommentarer til «Blokkjede – hva skjer med banken?»

  1. Kp sier:

    Godt forklart. Du kunne kanskje skrevet mer om potensielle bruksområder, f.eks om hvordan flyselskapet Norwegian planlegger å bruke Blockchain. Det skrives mye om dette i media for tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *